Kako održavati zavese u poslovnom prostoru?

Sadržaj
Kako se održavaju zavese u poslovnom prostoru?

Kada rešimo da život menjamo iz korena, obično krenemo od neke promene na sebi, pa odemo kod frizera. Možda čak  odlučimo da promenimo nešto u svom okruženju, da ne gledamo više isti prozor svakog dana. Uređenje kancelarije važno je koliko i uređenje doma i svaka promena u kancelariji veoma utiče na raspoloženje zaposlenih, a posebnu sreću donosi mogućnost da nešto promenimo, da na primer kupimo nove  zavese. To se desi u hodu, prosto u izlogu vidimo zavesu u koju se zaljubimo ili duže vreme tražimo baš tu koja će našu kancelariju pretvoriti u prijatan ambijent. Kancelariju uređujemo prema našim navikama, našem stilu i afinitetima i težimo tome da se za vreme posla osećamo prijatno i komforno, ali i da ostavimo utisak osobe od stila pred poslovnim partnerima.  Uklapanje zavese u enterijer je vrlo važno, zato što sklad u bojama i linijama u enterijeru,  ostavlja utisak skladnosti u poslovanju. Pri kupovini biramo oblik, boje, ali se raspitujemo i za pranje i održavanje.

Zavese u poslovnim lokalima

Poslovne lokale od stambenih enterijera razlikuju velike staklene površine, veliki prozori ili portali. Uz to poslovni lokali uglavnom imaju pogled ka ulici, pa vlasnici lokala žele zaposlene da zaštite od pogleda radoznalih prolaznika, a to će svakako postići rolo zavesama, koje će ovakvom prostoru dati moderan izgled. Ove zavese su veoma popularne, lako se montiraju na bilo kojoj željenoj visini, ručno su podesive, svetlost može da prolazi kroz njih,ali se ne vidi unutrašnjost prostora. Bitno je da su dostupne u velikom broju modela i boja, da se rade po meri i mogu da odgovaraju svakom prozoru, da sa zaštitnom maskom izgledaju vrlo moderno i da će svakak osvojiti sve zaposlene u tom lokalu, zato što je  održavanje zebra zavesa vrlo jednostavno.

Praktično održavanje rolo zavesa

Jedan od najvažnijih razloga što je rolo zavesa poslednjih godina veoma popularna je njena praktičnost i  jednostavno održavanje. Montira se vrlo jednostavno, pa u prostoru ne postoji mesto gde se one ne mogu okačiti. Vrlo lako se spušta i podiže i ostavlja mogućnost da u trenutku odlučimo da li želimo da ostanemo  ušuškani u polumračnom ambijentu ili ćemo jednim pokretom pustiti svetlost u lokal i poigrati se sa senkama sunčanog dana. Često smo skeptični prema proizvodima koji su relativno novi na tržištu, da li će zadovoljiti naše zahteve i očekivanja. Praktično održavanje rolo zavesa je jedan od azloga zašto se ljudi tako često odlučuju za njih.  Praktično održavanje rolo zavesa ogleda se u tomejer se zavese održavaju čistim i mirišljavim, bez preke potrebe da čišćenje bude svakodnevno. One upijaju mnogo manje prašine i dima od platnenih zavesa. Praktično održavanje rolo zavesa samo uz pomoć mokre krpe. Vlažnom magičnom krpom samo treba lagano da pređete preko zavese. Kako bi obriali svaki delić, zavesu trba da spustite do njene potpune dužine i ostavite je posle brisanja da stoji nekoliko minuta da se osuši. Onda je skupite u njenu kutiju. Za brisanje nikako ne treba koristiti neproverena hemijska sredstva zato što mogu da oštete zavesu. Pošto je ona sama po sebi antibakterijska dovoljno je samo obrisati je vlažnom krpom.

Ukoliko vas zanima kako da očistite abažur, praktične savete možete pročitati u našem tekstu na ovom linku.

Podelite
Facebook
Twitter
Pinterest
Najnovije
Kako organizovati muziiku za svadbu?

Iza svake ceremonije venčanja kriju se meseci i meseci planiranja, korigovanja, pregovaranja, ali i stresiranja. Jedno od pitanja koje neretko zadaje najveće glavobolje organizatorima svadbe

Kako spakovati dete za ekskurziju?

Svaka stvar u koferu ima svoju svrhu, a roditelji znaju koliko je važno decu opremiti sa neophodnim osnovama za bezbrižno i srećno putovanje. Od dobro

Pročitajte još...