Izjava o privatnosti

Kada posetite bilo koju internet stranicu kako-zasto.com kako biste pregledali podatke koji se nalaze na njima potpuno ste anonimni, osim ukoliko odaberete da s nama delite vaše informacije.

Vaša privatnost nam je vrlo značajna. Sve informacije koje ste odabrali da nam pružite omogućavaju nam da vam šaljemo informacije o proizvodima i uslugama za koje ste pokazali interesovanje. Dajući nam svoje podatke slažete se s njihovom obradom u svrhu koja je navedena. Te podatke nećemo posredovati trećim osobama izvan kako-zasto.com. Ova izjava o privatnosti i zakonsko obaveštenje važi načelno za celokupnu internet stranicu kako-zasto.com.

Lični podaci

Na kako-zasto.com želimo vam dati što više nadzora nad vašim ličnim podacima, onoliko koliko je to moguće. Za nas je značajno da se tokom posete naših internet stranica osećate ugodno. Međutim, postoje slučajevi kada su nam potrebni vaši lični podaci. Sve lične informacije koje nam pružate (uključujući i vašu e-adresu, ali ne samo nju) koristimo za sledeće namene:

Ako nam date svoje lične podatke kako biste od nas dobili podatke (na primer brošure, kataloge), te podatke prikupljamo i čuvamo. Ovi podaci nam omogućavaju da ispunimo vaš zahtev za traženim podacima. Ako pregledate ili preuzimate podatke, vaša se poseta prati. To nam pomaže da vam pružimo vama prilagođene podatke i omogućava nam da pratimo koji delovi stranice su češće posećeni i to upotrebom kolačića (vidi dole). Podatke koje smo prikupili ili sačuvali o vama koristimo isključivo unutar kako-zasto.com.

Internet stranica može sadržati veze sa internet stranicama koje nisu deo kako-zasto.com. kako-zasto.com nije odgovorna za pravila o privatnosti takvih internet stranica. Ako imate bilo kakva pitanja o obradi ličnih podataka koji se odnose na vas (npr. ime, e-adresa), možete se obratiti kako-zasto.com. Kontakt podaci kako-zasto.com sajta nalaze se na kraju ove stranice. Ako su bilo koji podaci pogrešni imate pravo na ispravku. Takođe imate pravo (na zahtev u pisanom obliku s potpisom i to jednom godišnje bez ikakve nadoknade) da od nas dobijete podatke o ličnim podacima koji su vezani za vas i objašnjenje zašto ih prikupljamo.  

Kolačići

Na internet stranicama kako-zasto.com koristimo kolačiće. Kolačić je mala tekstualna datoteka koja sadrži tekstualne podatke koji su sačuvani na vašem računaru. Kolačiće koristimo sa ciljem da unapredimo vaše iskustvo kao posetioca prilikom korišćenja naše internet stranice. 

Na internet stranici kako-zasto.com koristimo tri vrste kolačića, i to sledeće:

  1. Kolačići prve vrste čuvaju se trajno na računaru, te se koriste za ažuriranje internet stranice s podacima koji su postavljeni nakon vaše poslednje posete. Podaci na internet stranici koji se nisu promenili od vaše zadnje posete lokalno se ažuriraju iz vašeg računara s namenom bržeg otvaranja internet stranice.
  2. Druga vrsta se naziva kolačići sesije i koristi se kada pretražujete internet stranicu. To podrazumeva privremeni prenos podataka između računara i internet stranice. Kolačići sesije ne čuvaju se trajno na vašem računaru i nestaju prilikom isključivanja pretraživača na računaru.
  3. Treća se vrsta koristi u statističke svrhe, tj. da bismo dobili podatke o tome koliko posetilaca imamo na različitim delovima naše internet stranice.
  4. Ukoliko nigde drugo nije posebno navedeno, kako-zasto.com nikada ne koristi kolačiće s ciljem prikupljanja ličnih podataka, kao što su vaše ime i prezime, e-adresa i sl. Dakle, podaci prikupljeni korišćenjem kolačića koriste se na anonimnoj osnovi. 

Ako ne prihvatate kolačiće kako-zasto.com na našoj internet stranici, možete prilagoditi podešavanja svog pretraživača menjanjem postavki u njemu tako da odbija kolačiće. Međutim, tehnologija koja se koristi na našoj internet stranici neće ispravno delovati bez korišćenja kolačića. 

Kontakt

U slučaju da imate pitanja o prethodnim odeljcima, ne ustručavajte se kontaktirati kako-zasto.com preko kontakt stranice.