Kako se rešiti mrava u kući na prirodan način?

Sadržaj
Kako se rešiti mrava u kući na prirodan način?

Postoji mnogo vrsta mrava, a na našim prostorima najzastupljeniji su crni i žuti mravi. Bez obzira koja je vrsta u pitanju, ono što im je zajedničko jeste da vrebaju priliku da se uvuku u vaš dom. Ma koliko mravi bili korisni insekti u prirodi, u kući ih niko ne voli, stoga se uvek postavlja pitanje kako se rešiti mrava?

Mnogi kupovni proizvodi deluju samo trenutno, a problem se na kraju uvek vrati. Ako je to slučaj i kod vas ne očajavajte što se približava proleće, već ga dočekajte spremno. Nastavite da čitate kako biste saznali kako se rešiti mrava u kući na prirodan način i kako preventivno delovati da sprečite njihov ponovni povratak.

Kako mravi dospevaju u vaš dom?

Mravi u ljudske domove dolaze u potrazi za hranom. Kako u prirodi jedu plodove voća, slatka hrana je za njih poseban mamac, ali jednako se goste i masnim namirnicama. Zbog toga je važno da redovno uklanjate ostatke hrane, do najsitnije mrvice.

Kao i svi dobri izviđači, prvih nekoliko mrava ostavlja trag za svojim drugarima. Ali umesto da ispuštaju mrvice hleba, mravi koriste feromone. Kada njihovi prijatelji mravi uhvate miris feromona, privučeni su svim ukusnim zalogajima koje su izviđači našli u vašoj kući. Zbog toga, ako rano uhvatite prve prestupnike, možda ćete imati sreće. Zgnječite ih, a zatim koristite vodu sa sapunom ili sirće da obrišete mirisni put za koji mislite da su sledili da bi ušli unutra.

Ako mislite da znate gde su ušli, možete strateški locirati neki domaći mamac tamo gde su ušli. Mravi će poneti mamac koji ste im ostavili nazad u gnezdo i na taj način će pripomoći da ubijete celu koloniju mrava.

Kako se rešiti mrava boraksom?

Jedan od najpopularnijih domaćih recepata za ubijanje mrava uključuje boraks, koji je izazvao neke kontroverze o tome da li je prirodan i bezbedan. Možete se opustiti znajući da EPA kaže da je boraks natrijum tetraborat, mineral koji se prirodno nalazi u zemlji, i da bi mu bila potrebna značajna količina da naškodi odrasloj osobi. Međutim, mudro je ovu mešavinu držati van domašaja dece i kućnih ljubimaca.

Pomešajte 1 kašiku boraksa sa 1 šoljicom šećera i 1/2 šolje vode. Stavite deo pripremljene smeše u posude sa niskim stranama, kao što su plastični poklopci od krem sira, ili koristite plastične čepove od bokala za mleko ili flaše soka. Takođe možete koristiti male plastične posude za hranu za bebe i probušiti rupe u poklopcima da mravi uđu i iznesu smešu.

Postavite domaće sredstvo od boraksa za ubijanje mrava gde god verujete da mravi ulaze u kuću. Mravi se okupljaju oko ovog smrtonosnog napitka i nose ga nazad u koloniju, tako da ih sada nemojte gaziti, već im dozvolite da obave posao. Za nekoliko dana, broj mrava će se smanjiti, a zatim nestati.

Kako držati mrave podalje od vašeg doma?

Dakle, kako uopšte držati mrave van kuće? Jedno od najboljih rešenja je da podovi, radne površine i generalno sve površine u vašem domu budu što čistiji i da primamljivi predmeti budu nedostupni. Držite tegle sa slatkim namirnicama, kao što su med, džemovi ili krem namazi, čvrsto zatvorenima, ostatke keksa zatvorite u posude kojima poklopac čvrsto naleže, hleb držite u kesama. Ne ostavljajte dostupne namirnice koje će delovati mravima kao pozivnica da uđu.

Takođe, ne ostavljajte prljavo posuđe napolju, a smeće držite poklopljeno i svaki dan ga iznosite iz kuće. Unutrašnjost svog doma možete učiniti manje privlačnom za mrave tako što ćete poprskati radne ploče i postolje belim sirćetom, mirisom koji odvraća mrave.

Kako se rešiti mrava napolju?

Pre nego što odlučite da ubijate mrave napolju, razmislite o sledećem: većina mrava je korisna za ekosistem, obezbeđujući hranu za druge insekte i životinje, a takođe igra ulogu u provetravanju tla, distribuciji semena i zaštiti vašeg cveća i biljaka od drugih insekata koji mogu biti uzrok oštećenja. Izuzeci su crveni mravi koji mogu da budu agresivni i čije je uništavanje poželjno.

Ako i dalje želite da se rešite kolonije mrava šećera u blizini svoje kuće, pronađite male gomile zemlje, koje su izbočene i ukazuju da se ispod nalazi mravinjak i sipajte ključalu vodu u rupe.

Podelite
Facebook
Twitter
Pinterest
Najnovije
Kako organizovati muziiku za svadbu?

Iza svake ceremonije venčanja kriju se meseci i meseci planiranja, korigovanja, pregovaranja, ali i stresiranja. Jedno od pitanja koje neretko zadaje najveće glavobolje organizatorima svadbe

Kako spakovati dete za ekskurziju?

Svaka stvar u koferu ima svoju svrhu, a roditelji znaju koliko je važno decu opremiti sa neophodnim osnovama za bezbrižno i srećno putovanje. Od dobro

Pročitajte još...