Zašto vam je potreban odvlaživač vazduha u domu?

Sadržaj

Svi smo do sada sigurno bar u nekom trenutku života imali problema sa vlagom u životnom prostoru koja utiče na zdravlje, kao i na kvalitet života budući da utiče na prostor u kojem živimo. Naročito tokom hladnijih meseci vlaga postaje intenzivnija, kada je potrebno imati nešto što će povući vlagu iz prostora kako bi ona bila na optimalnom nivou. Tokom zimskih meseci naročito može uticati na povećanje nivoa vlage u životnom prostoru i to što uglavnom svi suše opran veš u kući jer se drugačije ne može osušiti, a tokom jakog minusa zimi nismo baš radi da otvaramo prozore kako bi se napravila ventilacija i vlaga povukla iz stana.

Ipak, ni preterano suv vazduh u prostoru nije dobar, jer nepovoljno utiče na disajne puteve, može iritirati grlo i izazvati kašalj. Preporučuje se da vazduh u prostoru bude optimalno vlažan, jer ni previše ni premalo vlage nije pogodno za ljude koji žive u prostoru. Takođe, ako u datom prostoru živi veći broj članova, procenat vlage se povećava zbog disanja, odnosno, izdisaja. Ali, rešenje ipak postoji. Pogodno je u kući imati aparat koji optimizuje nivo vlage u prostoru i koji štiti i vaše zdravlje i vaš životni prostor.

Odvlaživač vazduha – rešenje za prekomerni procenat vlage

Odvlaživač vazduha TROTEC iz serije HomeComfort je pravo rešenje da se rešite viška vlage u stanu ili kući. Ovaj aparat za odstranjivanje viška vlage u prostoru sadrži higrostat koji vam omogućava da podesite željenu vlažnost vazduha. Takođe, minimalno je zahtevan jer je napravljen tako da se sam uključuje i isključuje u skladu sa procentom vlažnosti vazduha u prostoriji, te nema poterbe da odvlaživač radi konstantno.

Pored navedenog, odvlaživač poseduje i filter vazduha koji se lako održava jednostavnim vađenjem i čišćenjem pod mlazom vode. Ovaj uređaj sadrži posudu za prikupljanje vode, a automatski se isključuje kada se posuda napuni. Funkcioniše po principu grejanja i ventilacije, kondenzacije i apsorpcije. Ovaj uređaj je fleksibilan, odnosno, mobilan, te ga možete pozicionirati u prostoru gde god vam odgovara.

Zaštitite zdravlje i životni prostor od nepovoljnog uticaja vlage

Uz pomoć ovog uređaja možete smanjiti količinu vlage u vazduhu do optimalnog procenta i postići zdravu klimu u prostoru u kojem provodite najveći deo vremena, gde vazduh svakako utiče na vaše i zdravlje vaše porodice. Odvlaživanjem stambenog ili drugog prostora u kojem provodite vreme direktno činite dobro za zdravlje, budući da višak vlage u vazduhu koji se udiše može da izazove brojne zdravstvene tegobe i reakcije, kao što su alergije, astma, kao i reumatska oboljenja.

Pored toga, višak vlage u vazduhu izuzetno nepovoljno utiče na sam prostor, budući da uništava zidove na kojem se usled velikog procenta vlage kroz duži vremenski period neminovno pojavljuje buđ, odnosno, plesan. Ovo je ne samo problem u zdravstvenom smislu, budući da buđ pogoršava kvalitet vazduha u prostoru, već je estetski problem za vaše zidove. Pojava buđi na zidovima čini da oni izgledaju ružno i neuredno, a buđ ima sposobnost i da se širi ukoliko se ništa ne preduzme povodom nivoa vlage u prostoru.

Podelite
Facebook
Twitter
Pinterest
Najnovije
Kako organizovati nezaboravan događaj

Planiranje proslave može biti veoma uzbudljiv i kreativan proces, ali takođe može biti i izazov za organizatore. Bez obzira da li se radi o proslavi

Pročitajte još...