Kako se tumače sunce, mesec i podznak u horoskopu?

Sadržaj
Kako se tumače sunce, mesec i podznak u horoskopu

Astrologija je drevni jezik koji koristi planetarna tela, horoskopske znake i kuće za komunikaciju jedinstvenog kosmičkog potpisa poznatog kao vaša karta rođenja. 

Karta rođenja prikazuje položaj sunca, meseca, planeta i zvezda u određeno vreme i mesto vašeg rođenja. 

Da li ste se ikad zapitali zašto pun mesec ima uticaj na vas? Vaša karta rođenja pruža okvir za vašu individualnost, međuljudske odnose (vaša srodna duša bi mogla biti zapisana u zvezdama) i životnu svrhu.

U vašoj karti rođenja postoje tri glavne planetarne tačke koje ocrtavaju vašu svakodnevnu ličnost. To su vaše sunce, vaš mesec i vaš podznak. Većina ljudi zna svoj sunčani znak – to je odgovor koji dobijate kada pitate nekoga “Šta si u horoskopu?”. Međutim, mnogi nisu toliko upoznati sa svojim mesecom i podznakom. Upravo zbog toga je odgovor na pomenuto pitanje mnogo kompleksniji od izjave “Ja sam škorpija” (recimo).

Koji je onda najbolji način da saznate šta ste zapravo u horoskopu? Ako sebi postavljate pitanja šta sam u podznaku ili gde mi je mesec, naučite šta zapravo znače sunčev znak, mesec i podznak, a zatim koji su od 12 horoskopskih znakova prisutni u vašoj karti rođenja. Razumevanje kompleksnosti vašeg horoskopa može uticati na sve sfere vašeg života – od pronalaska idealnog radnog mesta do rezervisanja spa tretmana koji će vam najviše prijati.

Sunce, mesec i podznak nalaze se unutar određenog horoskopskog znaka u vašoj karti rođenja. 12 horoskopskih znakova povezano je sa osnovnim elementima (zemlja, voda, vazduh, vatra), osnovnim kvalitetima (kardinalni, promenljivi, fiksni) i planetarnim vladarom. Njihova kombinacija pruža osnovu za istraživanje kako se ove planetarne tačke izražavaju u vašem životu … i ravnotežu između vaših sedam dimenzija velnesa.

Šta znači sunce u horoskopu?

Sunce je vaš identitet. To je suština koja vas predstavlja svetu. Sunce u horoskopu je vitalna sila koja vas tera da tražite najviši izraz svog istinskog ja. Vaš sunčani znak predstavlja odgovor na pitanje ko ste vi – “Ja sam… “ – pokazuje kako doživljavate život i izražavate svoju individualnost.

Sunce u horoskopu određuje vaš datum rođenja.

Sunce u horoskopu takođe predstavlja vrstu energije koja vam je potrebna da biste se osećali revitalizovano. Na primer, element vašeg sunčevog znaka je koristan u razumevanju vaših tendencija samoizražavanja i načina na koji se punite energijom.

Sunce određuje vaš horoskopski znak (freepik.com)

Šta znači sunce u vazdušnom znaku?

Ako je vaše sunce u vazdušnom znaku, vaš horoskop će biti u znaku Blizanci, Vaga ili Vodolija. Vazdušni znakovi su slobodni mislioci neuhvatljivog duha, komunikatori i izvršioci zodijaka. Oni analiziraju, sintetišu i istražuju. Kroz život idu lako, poput povetarca, ne zastajući, ne praveći pauze da dođu do daha. Žive u pokretu. Njihov mentalitet najviše odgovara izreci “Živi i pusti druge da žive”, a njihova urođena inteligencija im pomaže da lako donose odluke

Šta znači sunce u vatrenom znaku?

Ako je vaše sunce u vatrenom znaku, u horoskopu ćete biti u znaku Ovan, Lav ili Strelac. Horoskopski znakovi povezani sa elementom vatre su poznati po svojoj strasti, kreativnosti, spontanosti, inspiraciji i takmičarskom duhu. Dostojanstveni su i imaju snažan osećaj za pravdu, želju i potrebu da zaštite slabije od sebe. Žive za divljenje i svetla pozornice.

Šta znači sunce u zemljanom znaku?

Ako je vaše sunce u zemljanom znaku, vaš horoskopski znak je Bik, Devica ili Jarac. Zemljane znake ćete prepoznati kao ljude koji stoje s obe noge na zemlji – znate, to su oni koji su uvek realni, uvek barataju činjenicama, nikada u svetu mašte. Poznati su kao stabilni, pragmatični i nepokolebljivi. Teško ih je iznervirati, a ako uspete njihov bes će biti poput erupcije vulkana.

Šta znači sunce u vodenom znaku?

Ako je vaše sunce vodeni znak vi ste u horoskopu Rak, Škorpija ili Ribe. Vodeni znakovi su poznati po tome što su osetljivi i sentimentalni. Imaju tendenciju da se drže odnosa sa ljudima i nakon što im istekne rok trajanja, a njihove emocije nalikuju talasima okeana. Uvek u svetu mašte, nasuprot zemljanim znakovima, uvek u oblacima, uvek u poeziji, neizrečenom i nestvarnom.

Šta znači mesec u horoskopu?

Mesec je duša koja stoji iza vašeg identiteta. To je podsvesna strana koju obično držite skrivenom i pokretačka snaga vaših emocionalnih reakcija. Mesečev znak vam pomaže da osećate zadovoljstvo i bol, radost i tugu i daje uvid u to kako se negujete i obnavljate.

To je meka vašeg unutrašnjeg sveta. Na primer, element vašeg mesečevog znaka je koristan u razumevanju vašeg unutrašnjeg sveta i kako obično reagujete u emocionalnim situacijama.

Postoje brojni online kalkulatori koji vam mogu pomoći da otkrijete u kojem znaku se nalazi vaš mesec. Potrebno je da znate datum rođenja, kao i tačno vreme i mesto rođenja.

Izrada natalne karte podrazumeva pozicije planeta u odnosu na horoskopske znake u momentu vašeg rođenja (freepik.com)

Šta znači vazdušni znak u mesecu?

Mesec u horoskopu znaka Blizanci, Vaga ili Vodolija: na promene reagujete razlučivanjem i objektivnom procenom. Osećate se najviše usklađeno sa svojim unutrašnjim ja kada izražavate ideje i društveno komunicirate. 

Šta znači vatreni znak u mesecu?

Mesec u horoskopu znaka Ovan, Lav ili Strelac: na promene reagujete direktnom akcijom i uzbuđenjem. Osećate se najviše usklađeno sa svojim unutrašnjim ja kada izražavate samopouzdanje, odbacujete negativni govor o sebi i pokazujete snagu.

Šta znači zemljani znak u mesecu?

Mesec u horoskopu znaka Bik, Devica ili Jarac: na promene reagujete uvek stabilno. Osećate se najviše usklađeno sa svojim unutrašnjim ja kada ste produktivni i radite na svom cilju.

Šta znači vodeni znak u mesecu?

Mesec u horoskopu znaka Rak, Škorpija ili Ribe: na promene reagujete osetljivo i osećajno. Osećate se najviše usklađeno sa svojim unutrašnjim ja kada su emocije duboko upletene. Nikada ne zaboravite da date prioritet svojoj ljubavi prema sebi!

Šta znači podznak u horoskopu?

Podznak (poznat i kao vaš ascendent) je vaša društvena ličnost. To način na koji se predstavljate ljudima, a odnosi se na horoskopski znak koji je bio na istočnom horizontu u vreme vašeg rođenja. 

Vaš podznak predstavlja vaše fizičko telo i vaš stil. To je manifestacija vašeg unutrašnjeg i spoljašnjeg sveta, koji mogu definisati ravnotežu između vaših sedam dimenzija. Na primer, element vašeg podznaka je koristan u razumevanju vrste energije koja pokreće vaše telo i vaš celokupni pristup životu, zato je određivanje podznaka bitno (podznak računanje).

Pitate se kako izračunati podznak ili šta sam u podznaku? Kako odrediti podznak? Određivanje podznaka je jednostavno. Podznak možete izračunati putem online kalkulatora, ako znate tačno vreme i mesto rođenja (vaše ili osobe čiji vas podznak zanima).

Podznak postaje dominantan nakon 40. godine života (freepik.com)

Šta znači podznak u vazdušnom znaku?

Blizanci, Vaga ili Vodolija: mentalno ste brzi, znatiželjni, druželjubivi i više volite da se izražavate verbalno. Često pristupate životu sa željom da shvatite značenje onoga sa čime ili sa kime se susrećete, a to uključuje i preduzimanje prvih koraka.

Šta znači podznak u vatrenom znaku?

Ovan, Lav ili Strelac: orijentisani ste na akciju, samopouzdani i vrlo direktni. Često imate veliku vitalnost i fizičku energiju, posebno kada nastojite da ostavite svoj pečat u svetu. 

Šta znači podznak u zemljanom znaku?

Bik, Devica ili Jarac: vi obožavate činjenice i skloni ste da se usredsredite na materijalni svet. Često imate nepokolebljiv pristup životu koji mnogima može biti sila uzemljenja (posebno u stresnim vremenima).

Šta znači podznak u vodenom znaku?

Rak, Škorpija ili Ribe: osetljivi ste, empatični i vaše okruženje ima veliki uticaj na vas. Vaše emocije igraju veliku ulogu u vašem pristupu životu.

Razvijanje duboke svesti o vašem suncu, mesecu i podznaku je sjajno mesto za početak razumevanja vaše karte rođenja i lične astrologije. Istražujte i igrajte se, a kada je horoskop u pitanju ništa ne shvatajte fatalno. Neka astrologija bude igra koja će vas zabaviti i u kojoj ćete uživati.

Podelite
Facebook
Twitter
Pinterest
Najnovije
Kako organizovati muziiku za svadbu?

Iza svake ceremonije venčanja kriju se meseci i meseci planiranja, korigovanja, pregovaranja, ali i stresiranja. Jedno od pitanja koje neretko zadaje najveće glavobolje organizatorima svadbe

Kako spakovati dete za ekskurziju?

Svaka stvar u koferu ima svoju svrhu, a roditelji znaju koliko je važno decu opremiti sa neophodnim osnovama za bezbrižno i srećno putovanje. Od dobro

Pročitajte još...
Zašto svi mrze Škorpije?

Zašto svi mrze Škorpije?

Svi žele da znaju zašto je njihov horoskopski znak omražen, a ako ste nekada upoznali neku osobu koja je rođena u horoskopskom znaku Škorpije, sigurno